KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

Laborama - 14 en 15 maart 2019

De 20e editie van Laborama Expo vindt plaats op 14 en 15 maart in Paleis 3 van de Brussels Expo.
Onder de exposanten zijn de volgende bedrijven die participeren in LabVision:

 • Büchi Labortechnik
 • Cryo Solutions
 • Gilson International
 • Köttermann
 • Veolia Water
 • Verder Scientific

Laborama biedt ook dit jaar weer een uitgebreid seminarprogramma. Zo zijn er op beide beursdagen workshops over stress & burn out/bore out, kunstmatige intelligentie en ziekteverzuim.

In datzelfde rijtje passen lezingen over laboratoriumafval, veilig omgaan met gassen, hoe je je oude labapparatuur een tweede leven kunt geven en de wijzigingen in PBM-regelgeving en de praktische consequenties daarvan voor het gebruik van labhandschoenen. Prebes, de Vlaamse Vereniging voor Preventie en Bescherming, verzorgt op de donderdag een programma voor preventie- adviseurs.

Onderwerpen zijn: het ergonomisch laboratorium, ademhalingsbescherming, veilig omgaan met gassen en arbeidshygiëne. Op diezelfde dag heeft ook Egnaton, de Europese federatie voor duurzame laboratoria, een seminar over de duurzaamheid van en in het laboratorium. Onderwerpen zijn duurzaamheidscertificeringen van labapparatuur, de factoren gezondheid en veiligheid in duurzame labs, modelleren in de laboratoriumbouw en ventilatie in zuurkasten.

www.expo.laborama.be

 

LabAutomation - 26 maart 2019

Op dinsdag 26 maart 2019 vindt in het 1931 Congrescentrum in Den Bosch het LabAutomation
event plaats. LabAutomation draait om robotisering, automatisering en software. Tijdens deze
editie staat het thema ‘Smart solutions in systems, software en services’ centraal.

Prof. dr. Christa Cobbaert van het LUMC zal in haar keynote de dag aftrappen met een
presentatie over het herontwerp van het totale diagnostische testproces op basis van een
systematische engineering benadering.

De dag wordt afgesloten door Martijn Bosch (Genmab), die de toehoorders een blik gunt in
de toekomst van labautomatisering bij drug discovery.

Daartussen zijn 14 lezingen gepland, verdeeld over twee parallelle tracks: ‘hardware,
robotisering en sample management’ en ‘softwarematige oplossingen en datamanagement’.
Deze lezingen bieden enerzijds een kijkje in de keuken bij collega-bedrijven (hoe hebben zij
het keuzeproces, de aanschaf en implementatie aangepakt?) en anderzijds een blik op de
nieuwste technologieën en toekomstige mogelijkheden.

Enkele onderwerpen wat dat betreft zijn: geautomatiseerde opslag bij biobanken, elektronische labjournaals, blockchain in het lab, LIMS-implementatie, van lab data naar big data, en automatisering van verschillende analyses en monstervoorbewerkingsmethoden. Naast het conferentieprogramma en elevator pitches van automatiseerders, presenteren leveranciers, waaronder Gilson, zich op het beursplein.

Klik hier voor meer informatie.

www.fhi-labautomation.nl

 

LabSafety - 21 mei 2019

Op dinsdag 21 mei 2019 vindt het LabSafety event plaats bij Congrescentrum de ReeHorst in Ede.

Tijdens dit event wordt duidelijk waarom het zo belangrijk is om veilig te werken op het laboratorium en welke risico’s je tegen kan komen. Naast het conferentieprogramma, waarvan de inhoud op dit moment nog niet bekend is, is er een expositiegedeelte, met onder andere leveranciers/distributeurs van laboratoriummeubilair, chemicaliën, installaties, labapparatuur en -toebehoren.

Vanuit LabVision participeren Cryo Solutions en Salm en Kipp.

www.fhi-labsafety.nl

 

 

PEFTEC 2019 - 22 en 23 mei 2019

Rotterdam Ahoy vol van petrochemische analyse bij PEFTEC 2019

PEFTEC 2019, de derde internationale conferentie en vakbeurs over laboratoriumtesten en -analyses van oliën, gassen, benzines, chemicaliën, smeermiddelen, raffinageproducten en milieumonsters, vindt plaats op 22 en 23 mei in Rotterdam Ahoy, in het hart van het Antwerpen-Rotterdam-Rijn-Ruhrgebied.

PEFTEC 2019 is een specialistisch evenement dat zich richt op laboratoriumtesten, -analyse en monitoring. Met een uitgebreid programma van conferenties, seminars en een internationale vakbeurs biedt het de laatste stand van zaken op het gebied van regelgeving, methoden, normen en technologieën voor analytisch chemici, procestechnologen, onderzoekers, procesoperators, consultants, laboratoriumpersoneel en milieumanagers.

Naast de populaire Analytical Conference biedt PEFTEC 2019 nu ook een volwaardige Process Analysis Conference. Deze conferenties en een uitgebreid programma van technische seminars bieden toegang tot de meest recente informatie, waaronder casestudies en updates over lopend onderzoek. Deelnemers aan beide conferenties hebben aan het begin van de tweede dag een gezamenlijke sessie over ‘Big Data/Big Analysis’.

 

PEFTEC Analytical Conference (22 en 23 mei)

De ochtendsessie van de eerste dag staat in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van massaspectrometrie toepassingen. De plenaire lezing, waarmee Ryan P. Rodgers, een van de grondleggers van petroleomics en directeur van het Future Fuels Institute aan de Florida State University, het congres opent, zal worden gevolgd door andere toonaangevende onderzoekers op dit snel groeiende vakgebied. In de middag staan presentaties gepland over recente ontwikkelingen in GC- en GCxGC-toepassingen, in combinatie met verschillende detectiesystemen, zoals de barrière-ontlading ionisatiedetector (BID), MS en VUV-spectroscopie.

De Analytical Conference en de Process Analysis Conference zullen aan het begin van de tweede dag worden samengevoegd voor een sessie over het actuele onderwerp ‘Big Data/Big Analysis’. Een plenaire lezing van Eric Little, de Chief Data Officer van Osthus, zal worden gevolgd door praatjes over specifieke toepassingen van data-analyse in zowel de laboratorium- als procesanalysetoepassingen. De Analytical Conference zal daarna verdergaan met lezingen over de wederopkomst van superkritische vloeistofchromatografie (SFC) als mainstream analytische techniek. De middagsessies gaan over de toepassing van zowel moleculaire als atomaire spectroscopische technieken voor aan de petrochemie gerelateerde analyse.

 

PEFTEC vakbeurs (22 en 23 mei)

De vernieuwde, grotere vakbeurs biedt toegang tot innovatieve oplossingen van meer dan 250 toonaangevende bedrijven. Velen daarvan zullen tijdens het evenement ook technische seminars verzorgen. Ga naar www.peftec.com voor alle details.

De vakbeurs biedt een fantastische gelegenheid om niet alleen de nieuwste technologieën te zien, maar ook om deze te bespreken met experts en leveranciers. Dit is van groot belang omdat face to face meetings de mogelijkheid bieden om vertrouwen op te bouwen. Bezoekers van vakbeurzen merken ook vaak op dat ze iets gevonden hebben waarvan ze niet wisten dat ze het zochten.

 

Nieuwe producten en technologieën bij PEFTEC 2019

 • Agilent introduceert nieuwe producten in haar portfolio van intelligente GC-systemen, die GC informatie naar een nieuw niveau tillen.
 • GAS (Global Analyser Solutions) biedt een snelle, robuuste GC en kondigt een nieuwe temperatuurprogrammeerbare oven aan voor het analyseren van een breed scala aan componenten tot C20, evenals een ingebouwde thermische desorptiemodule voor ppb/ppt-analyse.
 • Grabner Instruments zal op PEFTEC 2019 zijn nieuwste innovatieve technologie voor de Vision analyzer-lijn presenteren. Het bedrijf staat bekend om zijn instrumenten voor het testen van dampdruk en vlampunt, Bezoekers van stands 113 en 114 kunnen zich op de hoogte stellen van de volgende stap in Grabner Instruments' streven naar nauwkeurige, betrouwbare en state-of-the-art analyzers.
 • LAR Process Analysers AG zal twee nieuwe TOC-analyzers presenteren: de QuickTOCtrace voor toepassingen met ultrazuiver water en de QuickTOCultra voor water met verschillende samenstellingen.
 • Omnitek lanceert een innovatief nieuw instrument op de beurs. Bezoek stands 22 en 23 om uit te vinden wat het is!
 • Bezoekers van de stand van Optimus kunnen kennismaken met de nieuwe ElemeNtS combustion analyzer.
 • XOS presenteert de onlangs uitgebrachte Petra MAX autosampler, die is ontworpen om de workflow en efficiency te verbeteren ten opzichte van traditionele carrousel autosamplersystemen.

Gelijktijdig met PEFTEC vindt een derde conferentie plaats onder de titel ‘Industrial Methane Measurement 2019’, IMM 2019. Ook deelnemers aan deze conferentie kunnen de PEFTEC-vakbeurs bezoeken. Hier worden ook de nieuwste technologieën van toonaangevende fabrikanten van test- en meetapparatuur getoond voor de monitoring van methaan.

 

PEFTEC 2019 en IMM 2019 – schrijf nu in!

Het PEFTEC-programma is samengesteld met de hulp van vooraanstaande deskundigen uit de hele wereld, waaronder wetenschappers, consultants, onderzoekers en specialisten uit het bedrijfsleven. Het evenement wordt ondersteund door partners als ASTM International, het Havenbedrijf Rotterdam, het Research Institute for Chromatography en de Separation Science Group van de Royal Society of Chemistry.

Toegang tot de vakbeurs en het seminarprogramma van PEFTEC is gratis voor degenen die zich vooraf aanmelden op www.peftec.com. De toegangsprijs voor de PEFTEC- en IMM-conferenties bedraagt €125 per dag of €200 euro voor beide dagen (prijzen zijn exclusief 21% BTW).

De IMM-conferentie is van groot belang voor iedereen die betrokken is bij de meting of het beheer van de uitstoot van broeikasgassen, die vrijkomen bij industriële processen. PEFTEC 2019 is een aanrader voor iedereen die zich bezighoudt met analytische chemie, kwaliteitscontrole, onderzoek, procesontwikkeling en -controle binnen de olie-, gas- en petrochemiesector. De conferenties en seminars bieden actuele informatie van experts van over de hele wereld. De vakbeurs is de ideale gelegenheid om leveranciers van instrumentatie en dienstverleners op dit gebied te ontmoeten. Dit alles op 22 & 23 mei onder één dak, bij Rotterdam Ahoy.

De organisatoren en samenstellers van een bomvol programma heten je van harte welkom in Rotterdam!

www.peftec.com

 

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT