KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

 

 

 

WOTS

 

2 t/m 5 oktober 2018, Jaarbeurs Utrecht

 

 

De bezoekers van World of Laboratory, één van de vijf werelden van de WoTS, die van 2 tot en met 5 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, kunnen aan de volgende beursprojecten deelnemen:

  • De X-pedition Trending Topics in Food & Beverage biedt op praktische wijze inzicht in actuele topics en innovatieve analysetechnieken rondom voeding. Een tour langs zes deelnemende stands geeft aan de hand van interactieve demo’s meer informatie over onder meer NMR analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopie.
  • De X-pedition Trending Topics in Life Science biedt kennis en achtergronden over actuele topics en innovatieve technieken rondom celbiologie. Het gehele proces van je persoonlijke veiligheid bij het werken met cellen, het kweken van cellen, sample selectie tot analyse komt aan de orde. Een tour langs zes deelnemende stands geeft aan de hand van interactieve demo’s inzicht in de laatste technieken.
  • In de X-pedition Veiligheid op het lab wordt een overview gegeven over veilig werken op een laboratorium. Hierbij worden onderwerpen als persoonsbescherming, juiste inrichting van het lab, cursussen, schone lucht en het waarborgen van (brand)gevaarlijke stoffen door middel van simulaties en demonstraties behandeld.
  • Tijdens de X-pedition Kalibratie & Kwaliteit krijg je op praktische wijze inzicht in kalibratie en validatie ten behoeve van goede kwaliteit van het labonderzoek. Door langs de demonstraties en uitleg bij de deelnemende stands te gaan, ontvang je informatie over standaarden, methodes van kalibreren, opleidingen, normen en kwaliteitseisen.

 

Aan iedere X-pedition is een bijpassend seminar gekoppeld, waarbij eindgebruikers en deskundigen aan het woord zijn.

Alle seminars op een rijtje:

Fotonica: toekomst of een kans voor nu?,
dinsdagochtend 2 oktober Fotonica wordt gezien als sleuteltechnologie voor de 21ste eeuw. Hoe speelt fotonica een rol in het laboratorium en op welke manier gaat dit zich de komende jaren ontwikkelen?

Veiligheid op het lab,
dinsdagochtend 2 oktober Tijdens dit seminar wordt duidelijk waarom het zo belangrijk is om veilig te werken op het laboratorium en welke risico’s je tegen kunt komen.

VAP seminar,
dinsdagmiddag 2 oktober Het symposium van de VAP (Vereniging Analisten Pathologie) heeft als onderwerp predictive markers, en dan speciaal toegespitst op de volgende organen: long, mamma, huid en lymfatisch systeem.

Kalibratie & kwaliteit,
woensdagochtend 3 oktober Diverse sprekers nemen je mee in de actuele ontwikkelingen rondom accreditatie, kalibratie en normeringen. Specialisten en ervaringsdeskundigen delen hun kennis en ervaringen.

Trending topics in life science,
woensdagochtend 3 oktober In aansluiting op de X-pedition Trending Topics in Life Science gaan experts in op de laatste ontwikkelingen op het gebied van life science, en dan met name celbiologie.

The toilet flush: the next big opportunity in resource mining,
woensdagmiddag 3 oktober Momenteel vindt er in (afval)waterland een verschuiving plaats van energie grootverbruiker naar energie en grondstoffen terugwinning uit afvalwater. In dit seminar wordt ingegaan op ontwikkelingen op dat gebied en de kansen die die met zich meebrengen.

Trending topics in food & beverage,
donderdagochtend 4 oktober Specialisten en ervaringsdeskundigen gaan in op actuele ontwikkelingen rondom food & beverage. Niet alleen analysetechnieken maar ook onderwerpen zoals voedselfraude komen aan de orde.

Lab 4.0, laboratorium van de toekomst,
donderdagmiddag 4 oktober. Saskia Reichert van de Technische Universität Dresden, laat in haar lezing zien hoe digitalisering, miniaturisering en automatisering het slimme lab van de toekomst vorm geven.

Maar liefst 12 participanten van LabVision zijn te vinden op de WoTS.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.wots.nl

 

 

GC-trainingen in het najaar

 

Da Vinci Laboratory Solutions organiseert in het najaar diverse trainingen op het gebied van GC, Micro GC, MS en/ of petrochemische analysesystemen. Je kunt kiezen voor een training waarbij je kennismaakt met de basisprincipes en/of een opleiding gericht op het onderhoud en troubleshooting.

De trainingen worden gegeven door specialisten met een jarenlange ervaring in de gaschromatografie. De kosten zijn inclusief lunches en consumpties tijdens deelname aan de opleiding, exclusief eventuele hotelovernachtingen. De trainingen worden gehouden op de nieuwe locatie van Da Vinci Laboratory Solutions in Rotterdam.

 

Training

Basistraining Gaschromatografie

Onderhoud & Troubleshooting GC

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting MC

Basistraining MS

Onderhoud & Troubleshooting MS

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting MS

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting Micro GC

DHA GC Training

SimDist GC Training

DHA & SimDist GC Training

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting Micro GC

 

 

 

Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779

 

In juni is de nieuwe versie van de norm NEN 7779 over meetonzekerheid verschenen. De norm heeft de bepaling van de meetonzekerheid nu helemaal afgestemd op de praktijk van de chemische laboratoria. Om laboratoria in de gelegenheid te stellen om kennis te nemen van de inhoud van de nieuwe norm, organiseert QAducation op 22 november in Breda de eendaagse cursus ‘Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779’.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich in het chemische laboratorium bezighoudt met de bepaling van de meetonzekerheid. En dan speciaal voor de medewerkers van laboratoria waar de meetonzekerheid reeds eerder is ingevoerd, maar waar het gevoel is ontstaan dat het beter en efficiënter kan, of waar men met de oude methode tegen problemen aanloopt. De cursus zal worden gegeven door Dr. Jo Klaessens die als voorzitter van het schrijversteam betrokken was bij het opstellen van de nieuwe norm.

www.qaducation.nl

 

Dagen

1

2

3

1

2

3

1

1

1

2

1

 

Data

9 okt 2018

10 - 11 okt 2018

9 - 11 okt 2018

30 okt 2018

31 okt - 1 nov2018

30 okt - 1 nov 2018

13 nov 2018

20 nov 2018

21 nov 2018

20 - 21 nov 2018

22 nov 2018

Kosten

€   750

€ 1250

€ 1500

€   750

€ 1250

€ 1500

€   800

€   800

€   800

€ 1500

€   800

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT