KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

 

 

 

WOTS

 

2 t/m 5 oktober 2018, Jaarbeurs Utrecht

 

 

De bezoekers van World of Laboratory, één van de vijf werelden van de WoTS, die van 2 tot en met 5 oktober plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, kunnen aan de volgende beursprojecten deelnemen:

  • De X-pedition Trending Topics in Food & Beverage biedt op praktische wijze inzicht in actuele topics en innovatieve analysetechnieken rondom voeding. Een tour langs zes deelnemende stands geeft aan de hand van interactieve demo’s meer informatie over onder meer NMR analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopie.
  • De X-pedition Trending Topics in Life Science biedt kennis en achtergronden over actuele topics en innovatieve technieken rondom celbiologie. Het gehele proces van je persoonlijke veiligheid bij het werken met cellen, het kweken van cellen, sample selectie tot analyse komt aan de orde. Een tour langs zes deelnemende stands geeft aan de hand van interactieve demo’s inzicht in de laatste technieken.
  • In de X-pedition Veiligheid op het lab wordt een overview gegeven over veilig werken op een laboratorium. Hierbij worden onderwerpen als persoonsbescherming, juiste inrichting van het lab, cursussen, schone lucht en het waarborgen van (brand)gevaarlijke stoffen door middel van simulaties en demonstraties behandeld.
  • Tijdens de X-pedition Kalibratie & Kwaliteit krijg je op praktische wijze inzicht in kalibratie en validatie ten behoeve van goede kwaliteit van het labonderzoek. Door langs de demonstraties en uitleg bij de deelnemende stands te gaan, ontvang je informatie over standaarden, methodes van kalibreren, opleidingen, normen en kwaliteitseisen.

 

Titels van de ingeplande ochtend- of middagseminars zijn:

  • Fotonica
  • Veiligheid in het lab
  • Kalibratie & Kwaliteit
  • Trending Topics in Life Science
  • The toilet flush: the next big opportunity in resource mining
  • Trending Topics in Food & Beverage Momenteel wordt hard gewerkt aan de invulling van de X-peditions en de seminars.

 

Kijk hier op de site om up-to-date te blijven en schrijf je voor de nieuwsbrief in.

In de volgende LabVision, die enkele weken voor de WoTS verschijnt, volgt meer informatie over de X-peditions en de lezingen.

 

www.wots.nl

 

 

GC-trainingen in het najaar

 

Da Vinci Laboratory Solutions organiseert in het najaar diverse trainingen op het gebied van GC, Micro GC, MS en/ of petrochemische analysesystemen. Je kunt kiezen voor een training waarbij je kennismaakt met de basisprincipes en/of een opleiding gericht op het onderhoud en troubleshooting.

De trainingen worden gegeven door specialisten met een jarenlange ervaring in de gaschromatografie. De kosten zijn inclusief lunches en consumpties tijdens deelname aan de opleiding, exclusief eventuele hotelovernachtingen. De trainingen worden gehouden op de nieuwe locatie van Da Vinci Laboratory Solutions in Rotterdam.

 

Training

Basistraining Gaschromatografie

Onderhoud & Troubleshooting GC

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting MC

Basistraining MS

Onderhoud & Troubleshooting MS

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting MS

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting Micro GC

DHA GC Training

SimDist GC Training

DHA & SimDist GC Training

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting Micro GC

 

Dagen

1

2

3

1

2

3

1

1

1

2

1

 

Data

9 okt 2018

10 - 11 okt 2018

9 - 11 okt 2018

30 okt 2018

31 okt - 1 nov2018

30 okt - 1 nov 2018

13 nov 2018

20 nov 2018

21 nov 2018

20 - 21 nov 2018

22 nov 2018

Kosten

€   750

€ 1250

€ 1500

€   750

€ 1250

€ 1500

€   800

€   800

€   800

€ 1500

€   800

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT