KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Agenda

 

 

 

 

GC-trainingen in het najaar

 

Da Vinci Laboratory Solutions organiseert in het najaar diverse trainingen op het gebied van GC, Micro GC, MS en/ of petrochemische analysesystemen. Je kunt kiezen voor een training waarbij je kennismaakt met de basisprincipes en/of een opleiding gericht op het onderhoud en troubleshooting.

De trainingen worden gegeven door specialisten met een jarenlange ervaring in de gaschromatografie. De kosten zijn inclusief lunches en consumpties tijdens deelname aan de opleiding, exclusief eventuele hotelovernachtingen. De trainingen worden gehouden op de nieuwe locatie van Da Vinci Laboratory Solutions in Rotterdam.

 

Training

Basistraining Gaschromatografie

Onderhoud & Troubleshooting GC

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting MC

Basistraining MS

Onderhoud & Troubleshooting MS

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting MS

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting Micro GC

DHA GC Training

SimDist GC Training

DHA & SimDist GC Training

Basistraining, Onderhoud & Troubleshooting Micro GC

 

 

 

Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779

 

In juni is de nieuwe versie van de norm NEN 7779 over meetonzekerheid verschenen. De norm heeft de bepaling van de meetonzekerheid nu helemaal afgestemd op de praktijk van de chemische laboratoria. Om laboratoria in de gelegenheid te stellen om kennis te nemen van de inhoud van de nieuwe norm, organiseert QAducation op 22 november in Breda de eendaagse cursus ‘Meetonzekerheid met de nieuwe NEN 7779’.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zich in het chemische laboratorium bezighoudt met de bepaling van de meetonzekerheid. En dan speciaal voor de medewerkers van laboratoria waar de meetonzekerheid reeds eerder is ingevoerd, maar waar het gevoel is ontstaan dat het beter en efficiënter kan, of waar men met de oude methode tegen problemen aanloopt. De cursus zal worden gegeven door Dr. Jo Klaessens die als voorzitter van het schrijversteam betrokken was bij het opstellen van de nieuwe norm.

www.qaducation.nl

 

 

LabTech voor Dummies - 11 december 2018

 

De receptioniste, de boekhouder, de HRM-medewerker, maar ook de verkoper en de verkoopsupport, zij kunnen binnen de laboratoriumbedrijven zomaar ‘dummies’ zijn die zelf nog nooit hebben ervaren wat het werken in een lab inhoudt.

De praktijkworkshop Laboratorium Technologie voor Dummies biedt een inhoudelijk en praktisch programma. Deze workshop wordt organiseert door de FHI-branche Laboratorium Technologie en IJ5lab en is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn binnen de laboratoriumbranche. De deelnemers van eerdere edities zijn enthousiast.

Een paar citaten van deelnemers van de afgelopen edities:

“Ik kan nu beter begrijpen waar de klant mee bezig is in het lab”
“Ik heb nu een beeld van wat er op labtafels en in zuurkasten gebeurt”
“Ik heb nu de spullen die wij verkopen ook eens een keer echt toegepast”
“Je hoeft geen technische achtergrond te hebben om dit te begrijpen”
“Er zijn in onze organisatie nog wel meer mensen die zo’n update kunnen gebruiken”

Voor een korte impressie van deze workshop, klik hier.

Op dinsdag 11 december 2018 volgt de volgende workshop, voor weer een groep medewerkers die Dummie-af willen zijn. In vier verschillende lablokalen binnen Rijn IJssel doen deelnemers zelf praktijkproefjes: bloedonderzoek, analytische chemie met chromatografie, voedingsmiddelenmicrobiologie en DNA-onderzoek.

Voor meer informatie over het programma, deelnamekosten en locatie, klik hier. Aanmelden kan via de online registratiemodule.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rachel van den Tweel via telefoonnummer (033) 465 75 07 of per mail via rachel@fhi.nl.

 

Dagen

1

2

3

1

2

3

1

1

1

2

1

 

Data

9 okt 2018

10 - 11 okt 2018

9 - 11 okt 2018

30 okt 2018

31 okt - 1 nov2018

30 okt - 1 nov 2018

13 nov 2018

20 nov 2018

21 nov 2018

20 - 21 nov 2018

22 nov 2018

Kosten

€   750

€ 1250

€ 1500

€   750

€ 1250

€ 1500

€   800

€   800

€   800

€ 1500

€   800

BLIKVANGERS

CONTACT

ABONNEMENT