KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS, editie 35

mei 2018

Maximale zuiverheid en opbrengst met flash

Büchi is al geruime tijd actief op de markt van opzuiveringstechnieken en flash chromatografie. De Reveleris is een geavanceerd en krachtig opzuiveringssysteem waarmee zowel onzichtbare als zichtbare componenten gedetecteerd kunnen worden. Dit vertaalt zich in een maximale zuiverheid en recovery van de op te zuiveren componenten in een minimale tijd. Het Reveleris Chromatography systeem is uitgerust met ‘RevealX technology’.

Deze technologie combineert data verkregen van diverse UV/Vis-detectoren en een ingebouwde ELSD om de fractionering van de op te zuiveren component aan te sturen. Hierdoor wordt het mogelijk om zonder optimalisering of hardware aanpassingen zowel UV-actieve als niet-UV-actieve componenten te fractioneren. Tevens zorgt de ‘RevealX technology’ ervoor dat er geen onnodig verlies van componenten optreedt door alle detectorsignalen en de fractiecollector te synchroniseren.

Het volledige systeem wordt aangestuurd met intuïtieve en eenvoudige software op een 12” touchscreen. Via de Navigator software wordt de mogelijkheid geboden om je methode te optimaliseren waardoor je tijd en loopvloeistoffen bespaart. De Reveleris is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Reveleris X2 UV only, de Reveleris X2 ELSD upgradeable, de Reveleris X2 (inclusief UV en ELSD) en de Reveleris PREP. De Reveleris X2 is enkel flash chromatografie en de Reveleris PREP maakt het mogelijk om tevens preparatieve HPLC-kolommen te gebruiken. Hierdoor kan de chemicus zijn component in eigen beheer verder tot een gewenst niveau opzuiveren zonder deze uit handen te moeten geven aan derden.

Büchi levert ook de flash silica cartridges van 4 gram tot 3000 gram, alsmede aluminiumoxide kolommen. Verder zijn ook C18-, amino- en diol-kolommen beschikbaar. Het gamma is nu uitgebreid met kolommen die beladen kunnen worden met respectievelijk 10%, 20% en of 30%. Ook HPLC PREP-kolommen met verschillende pakkingsmaterialen van een zeer hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar. Door deze kolommen te combineren met het Reveleris-systeem wordt het mogelijk om je component tegen lage kosten en solventgebruik op te zuiveren. Vraag nu een gratis demo van het toestel aan of laat weten of wij je kosteloos kolommen kunnen sturen om uit te proberen.

 

Büchi Labortechnik

www.buchi.nl

benelux@buchi.com