KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Microfluidics celdisruptie

Celdisruptie heeft tot doel zoveel mogelijk functionele biologische moleculen vrij te maken uit een cel. Hiervoor biedt een Microfluidics Microfluidizer processor een unieke combinatie van eigenschappen: krachtige celdisruptie en subtiele behandeling van de intracellulaire inhoud om denaturatie van eiwitten, organellen, DNA/RNA, enzymen en vectoren te vermijden.

Microfluidizer hoge-druk processoren zijn toepasbaar op alle celtypen, bacteriën, zoogdieren, planten, insecten, schimmels, algen en gistcellen. In vergelijking met andere methoden zorgt de nauwkeurig gecontroleerde disruptiekracht van de Microfluidizer voor duidelijk hogere opbrengsten aan bruikbaar eiwit.

Vanwege de temperatuurgevoeligheid van celcomponenten is warmteregeling heel belangrijk. De Microfluidizer warmtewisselaar zorgt daarbij voor een minimale tijdsduur dat het monster wordt blootgesteld aan verhoogde temperaturen. De toch al lagere temperaturen gecombineerd met kortere procestijden resulteren in lagere denaturatie en hogere opbrengsten.

Uniek aan de Microfluidics-technologie is de mogelijkheid om probleemloos op te schalen van lab- en pilothoeveelheden naar productieniveau. Opschaling kan namelijk door extra interactiemodules toe te voegen, waarbij de omstandigheden feitelijk hetzelfde blijven.

 

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl