KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS, editie 36

september 2018

Nieuwe GCxGC thermische modulator

Tijdens WoTS kan je op de stand van Da Vinci Laboratory Solutions kennis maken met een nieuwe thermische modulator voor een GCxGC systeem: deDVLS GC2 Modulator. Door een speciale thermo-elektrische koeling met een Peltier-element in plaats van met vloeibare stikstof of CO2 bespaar je op gebruikskosten, onderhoud en labruimte. De ruimtebesparing is mogelijk omdat er geen cryovat nodig is en de DVLS GC2 modulator bovenop de GC geïnstalleerd wordt. De modulator is geschikt voor elk GC-platform en moduleert C2 tot C40+ verbindingen. Diverse testen tonen aan dat DVLS GC2 Modulator toegepast kan worden voor onder meer diesel, VOC’s en essentiële oliën.

Diesel is een mengsel van koolwaterstoffen dat voornamelijk bestaat uit alkanen, naftenen en aromatische koolwaterstoffen. De analyse van de dieselcomponenten is essentieel voor de evaluatie van de oliekwaliteit. De resultaten van een tweedimensionale GC-analyse met de GC2 modulator van diesel tonen aan dat het dieselmonster bestaat uit alkanen en aromatische verbindingen. Vluchtige organische stoffen (VOC’s) zijn organische verbindingen met een smeltpunt lager dan kamertemperatuur, een kookpunt tussen 50 en 260 °C en een verzadigde dampspanning van meer dan 133,32 Pa bij kamertemperatuur.

Aangezien VOC’s veel giftige stoffen bevatten, zoals benzeen, aldehyden en halo-alkanen, is het belangrijk om VOC’s te controleren. Etherische rozenolie, ook wel bekend als ‘vloeibaar goud’, is een van de meest waardevolle essentiële oliën. Het wordt samengesteld uit honderden componenten, waaronder terpeenalcoholen, esters, ethers en aldehyden. Om de componenten van etherische rozenolie beter te bepalen is een tweedimensionaal GCxGC-MS systeem op basis van de DVLS GC2-modulator gebruikt om de specifieke samenstelling en het relatieve gehalte te bestuderen.

Vraag de application notes aan voor meer informatie over deze testen.

 

Da Vinci Laboratory Solutions

www.davinci-ls.com

solutions@davinci-ls.com

WoTS

2 t/m 5 oktober 2018

 

Standnummer: 7E033