KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

LABVISION NIEUWS

EDITIE 35, MEI 2018

Da Vinci doneert aan Support Casper

 

Op 23 april 2018 hebben Willem en Martijn van Raalte van Da Vinci Laboratory Solutions

een cheque ter waarde van € 5000 overhandigd aan prof.dr. Casper van Eijck van Support

Casper.

 

Support Casper is een campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker,

die zich richt op het vinden van nieuwe behandelmethoden waarmee ze het leven van

alvleesklierkankerpatiënten kunnen verbeteren en verlengen. Casper van Eijck, het gezicht

van de campagne, is al meer dan 25 jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC.

Hij is nu samen met zijn team in een vergevorderd stadium van de ontwikkeling van een

nieuwe behandeltherapie. “Fantastisch”, zo reageert Casper bij de ontvangst van de donatie.

“Je komt op een bepaalde leeftijd waarbij je graag iets goeds wilt achterlaten in de

maatschappij, en met dit soort onderzoek kan je dat waarmaken. Dat wordt door donaties

zoals deze mogelijk gemaakt!”

 

Da Vinci Laboratory Solutions heeft dit geld ingezameld tijdens de feestelijke opening van

het nieuwe hoofdkantoor aan de Sydneystraat in Rotterdam in december 2017, waarbij de

gasten een donatie aan Support Casper als kadotip kregen. Da Vinci heeft de gulle donaties

van de gasten verdubbeld.

 

www.supportcasper.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CheckMark opent vestiging in Oss

 

Sinds 1 december2017 heeft Checkmark Labrecruitment ook een kantoor op Pivot Park in Oss. CheckMark is al meer dan 20 jaar actief als recruiter van laboratoriumpersoneel in de chemie en de life sciences.

 

“Bij CheckMark voelen we ons het beste in de buurt van onze kandidaten, gedetacheerde medewerkers en klanten. Met een groeiende basis in Noord-Brabant hebben we ook onze uitbreiding van kantoorlocaties in dat gebied voortgezet”, vertelt Cora Bos, commercieel directeur bij CheckMark. “Het Pivot Park in Oss voldoet hiervoor prima. We zijn er gemakkelijk bereikbaar en bevinden ons in een inspirerende omgeving tussen innovatieve life science R&D-organisaties.”

 

Neem contact op met Na Rae de Jong (narae@checkmark.nl / tel. 0412-820 395) om meer te weten te komen over de activiteiten van Checkmark op Pivot Park of bezoek CheckMark in hun kantoor in het Chesbrough-gebouw (RK 1336).

 

www.checkmark.nl

 

 

 

 

Panasonic Biomedical Sales Europe wordt PHC Europe

 

Met ingang van 1 april 2018 heeft PHC Holdings Corporation haar bedrijfsnaam gewijzigd van Panasonic Healthcare Holding Co., Ltd. naar PHC Holdings Corporation. In het verlengde daarvan is ook de naam van de Europese verkooporganisatie veranderd in PHC Europe B.V.

 

Tegelijk met de wijziging van de bedrijfsnaam verandert PHC Europe B.V. ook haar merknaam in PHCbi (spreek uit PHC biomedical). De nieuwe merktagline ‘Life Science Innovator Since 1966’ geeft de ambitie en historie aan waarin vanaf 1966 zowel Sanyo als Panasonic Healthcare een duidelijke rol hebben gespeeld bij het realiseren van kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare producten voor de life

science markt.

Voor de klanten van het voormalige Panasonic bedrijf zal er weinig veranderen. PHC Europe B.V. blijft toonaangevend in het ontwikkelen en verkopen van hoogwaardige PHCbi laboratoriumapparatuur,

en blijft de vertrouwde service en ondersteuning aan Panasonic en zelfs Sanyo-producten bieden, die zowel binnen als buiten de garantie vallen.

 

biomedical.nl@eu.phchd.com

www.phchd.com/eu/biomedical

 

 

 

 

Randox Biosciences bij BioSPX

Sinds kort is BioSPX officieel en exclusief distributeur van de research divisie van Randox Bioscience, wereldwijd marktleider in de in-vitro diagnostiek.

Binnen de research divisie bedient Randox BioSciences met name de academische onderzoeksgroepen. Speerpunt is de semi-automatische Evidence Investigator. Dit is een compact, benchtop systeem dat met een chemiluminescente reactie speciale ‘biochips’ uitleest en analyseert. Dit is gebaseerd op de gepatenteerde Biochip Array Technology (BAT): een techniek waarbij verschillende targets op een chip worden gemeten met antilichamen en reagentia van hoge kwaliteit. Doordat op één chip zoveel targets aanwezig zijn, kan vanuit een enkel monster van een patiënt met een zeer laag volume een grote variatie aan analyten worden gemeten.

BioSPX heeft een grote hoeveelheid biochips beschikbaar, allemaal afgestemd op een bepaald onderzoeksveld. Voorbeelden hiervan zijn metabolische arrays, immunologische arrays met verschillende cytokines, cardiologische arrays en zelfs arrays voor Alzheimeronderzoek.

www.biospx.com

 

 

Greiner Award voor Mathijs Broeren

Op vrijdag 16 maart 2018 is tijdens het voorjaarscongres van de NVGCT door GBO area manager BioScience Jacqueline Tjoe-Nij de Greiner Award 2017 uitgereikt aan Mathijs Broeren. Hij kreeg die prijs voor zijn proefschrift ‘Disease-regulated gene therapy for arthritic diseases – From experimental arthritis to human in vitro models’, dat hij op 3 oktober 2017 succesvol verdedigde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Via https://goo.gl/FpYVGV is het winnende proefschrift te bekijken.

De Greiner Award is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Gen- & Celtherapie, voor het beste proefschrift of publicatie op het gebied van gen- of celtherapie. De commissie Science is de jury. Voorwaarde is dat het onderzoek in een Nederlands instituut is gedaan.

www.gbo.com

 

Salarisonderzoek 2017

Voor het vijfde opeenvolgende jaar hebben C2W, TW, Berenschot en CheckMark Labrecruitment een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de salarisniveaus in de techniek, chemie en life sciences.

Er is een brede doelgroep benaderd van analisten en onderzoekers, maar ook labmanagers, process engineers en directieleden. Met behulp van een online enquête is gevraagd naar hun arbeidsvoorwaarden, wat ze belangrijk vinden in een baan en werkomgeving, hoe tevreden ze zijn over hun huidige situatie en of ze op zoek zijn naar een nieuwe baan.

De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Jongeren werken vaak op tijdelijke contracten, maar rond het veertigste levensjaar belandt bijna negentig procent alsnog op een vaste plek.
  • Voor starters biedt het bedrijfsleven geen substantieel hogere salarissen dan onderzoeksinstellingen.
  • Vergeleken met het salarisonderzoek uit 2014 is de tevredenheid over het salaris afgenomen. De salarissen zijn in die periode wel aanzienlijk gestegen.
  • Van twaalf factoren die de tevredenheid bepalen is bij salaris het verschil het grootst tussen het belang dat mensen eraan hechten en de mate waarin ze het als voldoende ervaren in hun huidige werk.
  • Werknemers boven de 45 maken het minst gebruik van de opleidingen en ontwikkelmogelijkheden die hun worden aangeboden.
  • Er bestaat een correlatie tussen vertrekintenties enerzijds en salaris en opleidingsmogelijkheden anderzijds.

Opvallend is dat een gebrekkig aanbod aan opleidingen eerder aanleiding is om uit te kijken naar een nieuwe functie dan ontevredenheid over het salaris. Het rapport is gratis te downloaden op de website van CheckMark.

www.checkmark.nl