KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

NIR-spectrometer voor de levensmiddelen- en diervoederindustrie

De ProxiMate is een robuust en kosteneffectief NIR-instrument dat speciaal is ontworpen voor de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Dit komt ondermeer terug in de IP66 beschermingsclassificatie tegen water en stof. Ook is het instrument bestand tegen alle gangbare reinigingsmiddelen.

Het hygiënische, intelligent ontworpen instrument is gebruiksklaar en maakt snelle analyse van monsters uit vele verschillende productiestadia mogelijk voor kwaliteitscontrole of procesoptimalisatie. ProxiMate is ook geoptimaliseerd voor eenvoudige bediening en kosten-
efficiënte monsterverwerking. Het systeem biedt autokalibratiefuncties, speciale voorgeïnstalleerde kalibraties, een intuïtieve touchscreeninterface en een gebruiksvriendelijk bedieningssysteem met een rapporteditor.

ProxiMate is gestandaardiseerd voor een naadloze integratie met andere Büchi productielijn- en laboratorium NIR-instrumenten. Ook is het eenvoudig om data met andere spectrometers uit te wisselen. Met de ‘Down View’ optie voor monsteranalyse in open schaaltjes is de ProxiMate geschikt voor gebruik in glasvrije productieomgevingen of voor de toepassing van grote monsterschalen voor producten met een inhomogene verdeling.

Het brede golflengtebereik van het apparaat maakt het mogelijk om NIR-onafhankelijke parameters te meten, zoals kleur en mate van bakken of braden. Bovendien wordt hiermee voor sommige parameters de kalibratienauwkeurigheid verbeterd. ProxiMate voldoet aan de hoogste eisen van hygiënisch design, zo is bevestigd door het levensmiddelenhygienebureau HALAG.

De NIR-spectrometer maakt een nauwkeurige meting van het vet-, eiwit-, koolhydraat- en vochtgehalte mogelijk voor toepassingen in de verwerking van zuivel, vlees, graan, eetbare oliën en diervoeders.

 

Büchi Labortechnik

www.buchi.nl

benelux@buchi.com