KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Uitbreiding CELLdisc assortiment

Greiner Bio-One breidt het CELLdisc assortiment uit met een drietal nieuwe producten: de single layer CELLdisc, de CELLring en de CELLhandle. CELLdisc is een nieuw meerlagig celkweekvat dat een groeioppervlak biedt tot één vierkante meter voor hechtende zoogdiercellen in een minimale ruimte. De CELLdisc was al beschikbaar in een 4-, 8-, 16 en 40-laags uitvoering met een TC en een Advanced TC behandeling.

De nieuwe CELLdisc met één laag kan worden gebruikt als referentie voor grotere celkweek batches die worden gekweekt onder gelijke omstandigheden. Bij deze eenlaagse uitvoering kan gemakkelijker worden gekeken naar de celgroei, de celmorfologie en confluentie.

De beslissing wanneer medium moet worden ververst of cellen worden geoogst, kan daarom gemakkelijk worden gemaakt. Ook kan de single layer CELLdisc worden gebruikt als kweekfles met een groeiopppervlak van 250 cm2.

CELLring ondersteunt een exacte horizontale positionering van de CELLdisc. Oppervlakte onregelmatigheden kunnen zo worden gecompenseerd zodat cellen en media gelijkmatig worden verdeeld. CELLhandle garandeert veilig en gemakkelijk transport en het handig legen van vooral de grote formaten CELLdisc. In de loop van vorig jaar werd ook de CELLswing, een compact mechanisch apparaat dat het mogelijk maakt om de CELLdisc in elke positie te brengen en te draaien, aan de productlijn toegevoegd.

 

Greiner Bio-One

www.gbo.com

info.nl@gbo.com