KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS, editie 35

mei 2018

Vereenvoudigde GCxGC analyse met een tweetraps thermische modulator

 

Da Vinci Laboratory Solutions introduceert de DVLS GC2-modulator: de eerste tweetraps-modulator voor GCxGC op basis van thermoelektrische koeling (TEC). De TEC-techniek elimineert de noodzaak voor cryogene koeling en vereist slechts minimaal onderhoud. Het modulaire ontwerp en de kleine footprint van de GC2-modulator maken een eenvoudige installatie op elk GC-platform mogelijk.

 

 

De DVLS GC2-modulator is geschikt voor de meeste GCxGC  toepassingen in onderzoeks- en conventionele testlaboratoria, online toepassingen en zelfs in het veld. Comprehensive tweedimensionale GC (GCxGC) is een chromatografische scheidingstechniek die twee onafhankelijke kolommen met elk een andere stationaire fase in serie verbindt via een speciale modulator. Alle verbindingen die elueren uit de eerste kolom worden geconcentreerd in de modulator en geïnjecteerd in een puls met een vaste frequentie naar de tweede kolom voor verdere scheiding.

 

Coeluters in de eerste kolom zullen waarschijnlijk worden opgelost in de tweede kolom, waarbij de orthogonale scheiding wordt bereikt. De thermische modulator verbetert in de meeste gevallen de prestatie door smalle en scherpe modulatiepieken en is meer compatibel met massaspectrometers. Hierdoor kan de modulator uitgebreid worden toegepast binnen de petrochemische, smaak- en geurstoffen industrie en in de milieusector.

 

De GC2-modulator zorgt voor:

 

  • Operationele besparingen op het gebruik van het instrument, de verbruiksartikelen en het onderhoud.
  • Een uitstekende prestatie tot zelfs C2-verbindingen binnen een modulatieperiode van ≥ 2 s.
  • Een innovatieve auxiliary flow optie voor een betere resolutie en eenvoudige optimalisering.
  • Een plug-and-play setup waarbij geen voorbereidingstijd nodig is voor modulatiekoeling.
  • Een compact ontwerp dat kan worden geïntegreerd in draagbare of online GC voor toepassingen buiten het laboratorium.

 

 

Da Vinci Laboratory Solutions

 

www.davinci-ls.com

 

solutions@davinci-ls.com