KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

Vriesdroger voor oplosmiddelen

Een vriesdroger die niet alleen geschikt is voor waterige monsters, maar ook voor monsters die voornamelijk oplosmiddelen bevatten. Daar staat de nieuwe Alpha 3-4 LSCbasic van Martin Christ voor. Goed nieuws voor laboratoria met toepassingen zoals HPLC-fracties met acetonitril, TFA of alcoholen of producten met tertbutylalcohol, DMSO, etc. Het nieuwe Alpha 3-4 LSC oplosmiddelpakket maakt veilig werken met deze vaak licht ontvlambare oplosmiddelen mogelijk. Zo wordt in plaats van een standaard Pirani-type vacuümsensor een capacitieve sensor toegepast, om zo een vonkvrije omgeving te creëren.
En omdat de meeste oplosmiddelen ver onder nul nog vloeibaar zijn, wordt een krachtige -110 °C condensor toegepast. Die beschikt, door het slimme ontwerp, over een grote capaciteit van 4 kg.

Om de Alpha 3-4 vriesdroger beter bestand te maken tegen oplosmiddelen, zijn verschillende maatregelen genomen. Onder andere het gebruik van resistente pakkingen en hoogwaardige materialen zoals RVS type 316L voor de condensor, manifold en platen. Daarnaast wordt een kamer van mineraal glas meegeleverd in plaats van een versie van acryl glas. Uiteraard is ook de vacuümpomp aangepast voor het gebruik van oplosmiddelen, inclusief een rvs vacuümslang. De vacuümregeling zorgt daarbij ook nog eens voor een 40% kortere droogcyclus. Er is ook een speciale voorziening aanwezig om de vriesdroger voor en na de cyclus te spoelen met inert gas.

De Martin Christ Alpha 3-4 LSCbasic is er in twee configuraties: één met 12-kraans manifold en één met 12-kraans kamer.

 

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl