KENNISPLATFORM VOOR LABORATORIA

AANRADERS, editie 36

september 2018

Waterbehandelingssystemen voor demiwatervoorziening

Elga Labwater heeft met de Centra een complete serie waterbehandelingssystemen ontwikkeld voor de centrale demiwatervoorziening in laboratoria. De Centra is ontworpen met als doel de demiwatervoorziening in een laboratorium, inclusief de ringleiding, betrouwbaar en gecontroleerd te laten functioneren. Ten opzichte van de traditionele systemen onderscheidt de Centra zich door het compacte ontwerp, met daarin geïntegreerd een omgekeerd osmose membraan, UV-lamp, fi lters, een voorraadtank met steriel beluchtingsfi lter, een recirculatiepomp en een geavanceerde PLCbesturing.

De maximale productiecapaciteit is 200 liter per uur. Het ringleidingsysteem wordt gevoed met een snelheid tot 30 liter per minuut bij een druk van 3 bar. In de ontwerpfase is veel aandacht besteed aan de veiligheid en kwaliteitscontrole.

Wanneer de productwaterkwaliteit niet voldoet aan de ingestelde minimumeisen, de temperatuur te hoog is, de druk te hoog of te laag is, geeft het systeem een waarschuwingssignaal af. Datzelfde gebeurt wanneer de fi lters of de UV–lamp vervangen moeten worden. De Centra is voorzien van een centraal desinfectiesysteem, waarmee op eenvoudige wijze de complete Centra alsmede de ringleiding kan worden gedesinfecteerd. De Centra is standaard uitgerust met een RS232 uitgang, optioneel met Aquavista Portal, een customer portaal voor remote monitoring.

De Centra voldoet voorts aan alle GLP-richtlijnen. Voor een eventueel noodzakelijke validatie kan Veolia Water Technologies alle benodigde ondersteuning verlenen. De Centra kan worden geleverd in vijf verschillende modellen. De documentatie, met daarin een helder overzicht met alle specificaties, kan op verzoek worden toegestuurd.

 

Veolia Water Technologies

www.veoliawatertechnologies.nl

info.nl@veolia.com

WoTS

2 t/m 5 oktober 2018

 

Standnummer: 7A076