Comfortabel pipetteren

De Pipetman L pipetten zijn een verbetering ten opzichte van de legendarische Pipetman Classic met een nieuw ontworpen body voor meer comfort en een state-of-theart volume-locking mechanisme voor meer precisie.

De op luchtverplaatsing gebaseerde Pipetman L is verkrijgbaar in acht eenkanaalsmodellen voor een volumebereik van 0,2 μl tot 10 ml en acht meerkanaalsmodellen voor een volumebereik van 0,5 tot 300 μl. De Pipetman L pipetten bieden een ideaal gewicht en handvatvorm. Door de meer natuurlijke pasvorm van de pipet kan je je greep ontspannen zodat pipetteren minder vermoeiend is voor je hand. Om het risico op RSI te verminderen is de Pipetman L uitgerust met een vernieuwde zuigersamenstelling met meer responsieve veren, waardoor de pipetteerkrachten worden verminderd. De tipuitwerper is ook verstelbaar voor rechts- of linkshandigen.

Pipetman L biedt een echt volume-blokkeringsmechanisme om te garanderen dat het volume niet per ongeluk verandert tijdens pipetteercycli, wat de nauwkeurigheid en precisie van de resultaten kan beïnvloeden. Het gepatenteerde vergrendelingssysteem ontkoppelt de bedieningsstaaf volledig van de teller tijdens het pipetteren zodat, eens vergrendeld, het volume niet per ongeluk kan worden gewijzigd. Om te helpen kruisbesmetting te minimaliseren, is Pipetman L volledig autoclaveerbaar zonder demontage.

Pipetman L is voorzien van een 2D-identifi catiebarcode voor een gemakkelijke traceerbaarheid die het artikelnummer, de productiedatum en het serienummer van het product omvat. Met behulp van een universele scanner kan de pipetinformatie worden gedownload naar een spreadsheet of andere tracing- software. De Pipetman L heeft ook een kleurgecodeerde drukknop die qua kleur overeenkomt met de Gilson Pipetman Tip-verpakkingen.

 

Gilson International

www.gilson.com
sales-nl@gilson.com

Comfortabel pipetteren gilson international

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?