Duurzaam omgaan met kunststoffen

Regelmatig komen negatieve effecten van kunststoffen op ons milieu en ons dagelijks leven in het nieuws.

Steeds vaker worden vragen als deze gesteld: ‘Wat gebeurt er als we het niet voor elkaar krijgen om de hoeveelheid gebruikte kunststoffen te reduceren? Of als we niet op tijd geschikte alternatieven kunnen vinden?’

Omgekeerd kan je je ook afvragen waar we vandaag zouden zijn als er geen medische hulpmiddelen van kunststof zouden zijn. Zou dan de veiligheid van patiënten en medisch personeel tijdens behandeling in gevaar kunnen zijn? Zou het gebruik van alternatieve materialen het testen zo duur maken dat weinigen het zich zouden kunnen veroorloven? Wat zou er gebeuren als kunststoffen niet langer meer zouden mogen worden gebruikt in de medische en lifescience sector?

Achter de hashtag #thinkaboutit, gaat Greiner Bio-One in op vragen over duurzaamheid. Doel hiervan is om een podium te creëren voor een nieuwe manier van kijken naar kunststoffen en het gebruik ervan. Hierbij gaat het niet alleen over het gebruik van kunststoffen en de eigenschappen daarvan in alledaagse zorg en onderzoek, maar ook over ontwikkelingen in duurzaamheid bij Greiner.

duurzaam omgaan met kunststoffen

 

Lees meer over: Kunststof – Het materiaal van keuze in medische technologie via onderstaande QR-code of klik op deze link.

Ga via de onderste QR-code naar meer informatie over Greiner Sustainabilty of klik op deze link.

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?