Greiner Bio-One 45 jaar

Met de inschrijving op 22 april 1976 in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, werd Greiner BV een feit. In 1978 volgde een eigen vestiging met opslag aan de Kalkovenweg in Alphen aan den Rijn, die zo’n 10 jaar daarna te klein bleek te zijn voor het groeiende bedrijf, dat inmiddels Greiner Labortechnik BV heette. In het jaar 1988 werd de huidige vestiging aan de A.Einsteinweg geopend. In 1994 werden de verkoopactiviteiten in België en Luxemburg, vanaf 1988 beheerd door de firma Multilab NV, opgenomen en werd tevens Greiner NV opgericht.

De distributie van Greiner-producten voor Nederland, België en Luxemburg vond vanaf dat moment geheel plaats vanuit Alphen aan den Rijn. Het productportfolio van de BioScience-divisie richt zich in karakter op toepassing in de R&D, op universiteiten, in de farmaceutische en biotechnologische industrie en uiteraard ook in de academisch medische centra. De Preanalytics divisie richt zich voornamelijk op de pre-analyse, de afname en opslag van bloed-, urine-, feces- en speekselmonsters. Het zogeheten Vacuette-portfolio is een uitvloeisel van de eind jaren 80 door Greiner GmbH ontwikkelde vacuüm bloedafnamebuis, aangevuld met een breed scala van veiligheidsproducten.

In 2001 kregen Greiner Labortechnik BV en Greiner NV een nieuwe naam met een meer internationaal karakter, respectievelijk Greiner Bio-One BV en Greiner Bio-One NV. Een familiebedrijf heeft in het algemeen voordelen voor haar medewerkers en voor haar afnemers. Het bedrijf, hoe groot inmiddels ook, denkt klein, handelt flexibel en werkt op basis van vertrouwen. Als men het aan de afnemers vraagt, dan kenschetsen zij Greiner Bio-One vaak als kwalitatief hoogwaardig, meedenkend, maar vooral betrouwbaar. Het meedenken is als hoogste waarde opgenomen in de divisie OEM, waarin specifiek naar eigen inzicht en ontwerp van de klant producten worden ontwikkeld en geproduceerd.

In 2007 is de oprichter van Greiner Bio-One BV en BVBA, Piet Vlietstra, met pensioen gegaan. Inmiddels kan gerust worden gesteld, dat Greiner Bio-One BV is uitgegroeid tot een volwassen en professioneel bedrijf, dat haar kracht put uit de flexibiliteit en slagkracht van een familiebedrijf.

www.gbo.com

Greiner Bio-One 45 jaar

 

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?