Hergebruik vloeibare stikstof apparatuur

Cryo Solutions draagt bij aan de kringloopeconomie door biologische opslagvaten te reviseren en ze zo een tweede leven te geven (‘cradle to cradle’). Er zijn verschillende opties voor het reviseren/ upgraden van biologische opslagvaten, waarbij het niet nodig is om een compleet vat te vervangen:

  • De besturing vervangen door de moderne CryoFill controller met opties zoals ‘realtime remote read out’ van alle relevante gegevens. Het biologisch opslagvat is dan technisch hoogstaand uitgevoerd en in vele gevallen zelfs innovatiever dan wat er vandaag de dag vanaf de fabriek door de producent geleverd wordt.
  • Het vat reviseren naar een nieuwstaat, waarbij bijvoorbeeld al het plaatwerk opnieuw wordt geverfd en de cabinetop en/of het deksel wordt vervangen. Her-vacumeren kan ook maar is in de meeste gevallen niet nodig.
  • Het interne opbergsysteem van het vat upgraden naar een ‘droge’ opslagmethodiek waarbij er een roestvaststalen, vloeistofdicht frame in het vat wordt geplaatst. Na deze revisie voldoet het vat ook op dat gebied aan de laatste veiligheids- en kwaliteitseisen.

Cryo Solutions heeft veel expertise opgebouwd in het ombouwen van bestaande vaten naar de nieuwe moderne CryoFill vulautomaat. Op deze wijze zijn inmiddels containers van de merken Taylor Wharton, MVE, Air Liquide, CBS, Cryo Anlagenbau en CryoTherm-Messer aangepast en geïnstalleerd. Hierbij worden ook alle kleppen, veiligheden en sensoren vervangen.

Dit alles onder volledige garantie. Bij het ombouwen naar de CryoFill vulautomaat kan je er ook voor kiezen om relevante data, zoals stikstofniveau, temperatuur, deksel- en vultijdalarm, realtime op afstand uit te lezen. Dit is vooral handig bij alarmen buiten kantooruren en/of op zon- en feestdagen.

Cryo Solutions

www.cryosolutions.nl

www.cryo-products.com

info@cryosolutions.nl

 

Hergebruik vloeibare stikstof apparatuur cryo

Hergebruik vloeibare stikstof apparatuur

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?