Industriële verdamper met 50 liter verdampingskolf

De nieuwe Rotavapor R-250 Pro industriële verdamper met een 50-liter verdampingskolf van Büchi Labortechnik biedt een innovatief bedieningsconcept, de spreekwoordelijke Zwitserse kwaliteit, vele veiligheidsvoorzieningen en een robuust ontwerp dat geschikt is voor de veeleisende workflows bij grootschalige rotatieverdamping. Omdat de interface van de benchtop Rotavapor R-300 naar de industriële 20-liter R-220 Pro en de nieuwe R-250 Pro hetzelfde blijft, is opschalen heel eenvoudig.

De nieuw ontwikkelde Open Interface en Büchi Cloud Services maken bediening en bewaking op afstand van de Rotavapor mogelijk via een desktop computer, laptop of mobiel apparaat. Handige pushmeldingen met essentiële procesparameters, voorspellend onderhoud, probleemloze firmware-updates en dataloggingopties verbeteren de gebruikerservaring en minimaliseren het risico op fouten en onvoorziene stilstand.

Dankzij sensortechnologie, die een schuimsensor, een niveausensor en een temperatuursensor voor de koeling omvat, kunnen ook destillaties zonder toezicht worden uitgevoerd, wat bijdraagt aan een maximale veiligheid voor de gebruiker. Naast het beproefde 7 inch (17,78 cm) display is er nu ook een 8,7 inch (22 cm) capacitief touchscreen. Dit biedt een uitgebreid overzicht van alle procesparameters voor een intuïtieve bediening van het systeem. Naast actuele meetwaarden zijn ook alle instellingen eenvoudig weer te geven, alsmede diagrammen met historische procesdata. Dit is een handig hulpmiddel voor het maken en bewerken van methoden en SOP’s.

Het apparaat biedt maximale veiligheid door de toepassing van glaswerk dat is voorzien van een veiligheidscoating. Ook zijn er diverse ingebouwde veiligheidsvoorzieningen, zoals overtemperatuur- en overdrukcontrole. Het gebruik van hoogwaardige materialen garandeert een lange levensduur, zelfs onder zware productieomstandigheden bij 24/7-bedrijf.

 

Büchi Labortechnik

www.buchi.nl
benelux@buchi.com

Industriële verdamper met 50 liter verdampingskolf buchi

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?