Meerlagige celkweekvaten

meerlagige celkweekvaten greinerCELLdisc is een meerlagig celkweekvat met een groeioppervlak van 250 cm2 tot 10.000 cm2. Het innovatieve ergonomische ontwerp geeft een 40% groter oppervlak/ volumeverhouding dan bij conventionele meerlagige systemen. CELLdisc is beschikbaar in een 1-, 4-, 8-, 12-, 16-, 24-, en 40-laags uitvoering.

De 1-laags alléén in TC, de meerlagige uitvoeringen in TC én Advanced TC behandeling. Het centraal geplaatste ventilatiekanaal zorgt voor een uniforme verdeling van gas door het apparaat terwijl de brede opening het handmatig vullen vereenvoudigt. Het compacte en robuuste cilindrische apparaat is uitermate geschikt voor automatisering en opschaling van massacelkweek. Voor het verbinden van de afzonderlijke lagen is een gepatenteerde, deeltjesvrije assemblagetechniek gebruikt en het complete eindproduct is USP Class VI-gecertificeerd.

Daarnaast is CELLdisc gegarandeerd steriel (SAL 10-6), pyrogeen-vrij, niet-cytotoxisch en vrij van detecteerbaar DNase, RNase en menselijk DNA. Met gesloten systemen is het niet nodig om een celkweekvat te openen tijdens celkweek. Daarmee worden verontreinigingen voorkomen. Gesloten systemen zijn vereist in veel toepassingen en vooral belangrijk in GMPfaciliteiten.

Voor verbeterde steriliteit heeft Greiner Bio-One de nieuwe CELLdisc ontwikkeld met gesloten vuldoppen. Deze vuldoppen bestaan uit flexibele USP Klasse VI gecertificeerde siliconen buizen bevestigd aan de schroefdop. De siliconenslang kan met behulp van de bijbehorende MPCconnector veilig worden aangesloten op vloeistofreservoirs zoals mediazakken.

 

Greiner Bio-One

www.gbo.com

info.nl@gbo.com

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?