Nieuwe lijn apparaten voor oplosmiddelextractie

Büchi Labortechnik presenteert een nieuwe familie van apparaten voor de klassieke extractie, die uitblinkt door snelheid, maximale flexibiliteit en intelligente veiligheidsfuncties. Dankzij speciaal glaswerk, high-performance verwarmingselementen en een uitgekiende procesbesturing is de extractietijd slechts een fractie van opstellingen met conventionele glasopbouw of andere in de markt verkrijgbare extractiesystemen.

Om warmtegevoelige analyten te beschermen tegen ontleding of modificatie, zijn de apparaten optioneel uitgerust met een Analyte Protection Sensor (octrooi aangevraagd). Bij de Soxhlet-methode kan, naast de extractietijd, het exacte aantal cycli worden geprogrammeerd, waarop tijdens het proces permanent wordt gecontroleerd. Alle systemen werken volledig automatisch, vanaf de extractie en de spoelstap tot aan voordrogen van het extract. Omdat de methoden in het geheugen worden opgeslagen, zijn deze processen ook absoluut reproduceerbaar. Naar gelang de toepassing is er keuze uit twee typen apparaten. De UniversalExtractor E-800 zet een nieuwe standaard voor veeleisende extractietaken in de farmaceutische, chemische, textiel-, voedingsmiddelen- en diervoederindustrie.

Het systeem combineert vijf standaard extractiemethoden (standaard Soxhlet, hete extractie, warme Soxhlet, continue extractie en Twisselmann) in één glasopbouw. Hierbij kunnen verschillende methoden tegelijkertijd worden uitgevoerd op de verschillende extractieposities. Dit maakt een efficiëntere methodeontwikkeling en een hogere monsterdoorvoer mogelijk. Bijna alle oplosmiddelen kunnen worden gebruikt.

Het tweede type apparaat, de FatExtractor E-500, is speciaal ontwikkeld voor een snelle vetbepaling volgens de normmethoden. Door gebruik te maken van de bijbehorende glasopbouw kan het apparaat worden aangepast aan standaardmethoden zoals Soxhlet, hete extractie (HE) of Twisselmann (ECE). Het instrument werkt met de oplosmiddelen die gewoonlijk worden gebruikt voor vetextractie, zoals petroleumether en hexaan. Voor de probleemloze hydrolyse met zoutzuur in het kader van de totale vetbepaling volgens Weibull is de HydrolEx H-506 ontworpen. Dit apparaat vult de FatExtractor E-500 naadloos aan vanwege de eenvoudige monsteroverdracht tussen beide systemen.

Büchi Labortechnik

www.buchi.nl

benelux@buchi.com

Büchi Labortechnik

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?