Ontdek de wereld van microplaten

De voortdurende vooruitgang in onderzoek en technologieën, zoals microscopie, imaging, detectie en liquid handling systemen, heeft er toe geleid dat er een breed scala van platforms is die worden gebruikt in de research, biotechnologie en ontwikkeling van geneesmiddelen. Onderzoekers kunnen nu toepassingsspecifieke microplaten selecteren uit een breed scala aan producten die verschillen in formaat, ontwerp, materiaal, kleur en oppervlakte-eigenschappen. Witte microplaten worden meestal gebruikt voor luminescentiemetingen (bijvoorbeeld Luciferase Reporter Assays) en zwarte microplaten voor fluorescentiemetingen (bijvoorbeeld Green Fluorescence Protein).

De kritische eigenschappen in deze methoden, zoals achtergrond, autofl uorescentie of ‘crosstalk’, worden aanzienlijk verbeterd door het gebruik van Greiner Bio-One zwarte of witte microplaten. Alle door Greiner Bio-One vervaardigde microplaten hebben een uniforme footprint die voldoet aan de aanbeveling van de American National Standards Institute (ANSI 1-2004). Bezoek de website voor gedetailleerde informatie over de externe afmetingen van de microplaten van Greiner Bio-One en de conformiteit met ANSI-normen of vraag naar de datasheets en/of customer drawings.

De afstotende eigenschap van de niet-bindende oppervlakken voor biomoleculen kan voordelig zijn in biochemische testen door de gevoeligheid te verhogen, de achtergrond te verminderen en de signaal-ruisverhouding te verbeteren. Dure en breekbare microplaten van kwartsglas zijn niet langer nodig voor routinematig laboratoriumwerk! Greiner Bio-One biedt UVStar® microplaten met 96-wells en 384-wells voor metingen van DNA- en eiwitconcentraties bij respectievelijk 260 nm of 280 nm. Een unieke procestechnologie in combinatie met een nieuwe gepatenteerde hars resulteert in een superieure plaat met een uitgebreid optisch venster tot 230 nm.
Lees meer over deze microplaten op: http://fal.cn/33uwf.

Welke seal gebruik je voor welke microplaat? In Forum no. 6 vind je een overzicht van de verschillende seals en de toepassingsgebieden in moleculaire biologie en celkweek. Bekijk hier Forum 6: http://fal.cn/33GxS.

De gehele Microplate Selection Guide is te downloaden via de QR-code.

Greiner Bio-One

www.gbo.com

info.nl@gbo.com

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?