Schakel veilig over naar waterstof als GC-draaggas

Helium is een veelgebruikt draaggas voor GC-analyses. Het product is echter beperkt beschikbaar en de wereldwijde vraag is ongekend hoog. Als gevolg daarvan lopen de kosten voor de aanschaf van helium sterk op. Dankzij de DVLS3 Simply, Smart Sensor kan je nu veilig overschakelen naar waterstof als draaggas voor je GC-instrumenten. Door het voortdurend bewaken van de waterstofconcentraties in een GC-oven én het automatisch omschakelen naar een inert gas bij een lekkage, zorgt de Simply, Smart Sensor voor een veilig gebruik van waterstof.

De DVLS3 Simply, Smart Sensor is geïnstalleerd in de GC-oven voor het continu monitoren van de waterstofconcentraties in de oven. Het LCD-scherm van de externe controller geeft de gemeten gasconcentratie aan.

Als de sensor een bepaalde waterstofconcentratie detecteert – door de gebruiker meestal gedefinieerd tussen 25% en 50% LEL (gelijk aan 1% – 2% vol. waterstof) –, zal deze zorgen voor de veiligheid in het lab op verschillende manieren:

  • Het overschakelen naar een alternatief draaggas.
  • Het communiceren van een stopsignaal naar de GC.
  • Het genereren van een alarmsignaal.
  • Het omschakelen naar een rood dashboard.
  • Het versturen van een alarmbericht via e-mail en SMS.

Dankzij het unieke ontwerp van de DVLS3 Simply, Smart Sensor kunnen maximaal vier sensoren worden gecombineerd in één controller. De vier sensoren kunnen voor diverse GC’s worden gebruikt, of meerdere sensoren kunnen worden aangesloten op één GC. De sensor is compatibel met alle GC-merken. Neem voor meer informatie contact op met Da Vinci via +31- (0)10-258 1870.

 

Da Vinci Laboratory Solutions

www.davinci-ls.com
solutions@davinci-ls.com

Schakel veilig over naar waterstof als GC-draaggas da vinci laboratory solutions

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?