Snel en eenvoudig rotoren wisselen

G-Lock systeem Sigma laboratorium centrifugesRotoren wisselen gaat sneller en eenvoudiger met het nieuwe G-Lock systeem voor Sigma laboratorium centrifuges. Een G-Lock rotor wordt uit de centrifuge getild zonder eerst te ontgrendelen met gereedschap of speciale handelingen. Daarna kan de andere rotor worden geplaatst waarbij vastzetten niet nodig is. Als na het starten de rotor begint te draaien wordt deze automatisch vergrendeld op de as. Dit gebeurt door een innovatief mechanisme dat wordt geactiveerd door de centrifugale kracht.

Met name laboratoria waar wordt gewerkt met meer dan één rotor profiteren van een Sigma centrifuge met het G-Lock. Bijvoorbeeld met de veel voorkomende combinatie van hoekrotor en uitzwaairotor. Het dagelijkse gebruik van de centrifuge wordt dan eenvoudiger en efficiënter. Ook de veiligheid heeft baat bij het G-Lock systeem. Het niet goed vastzetten of zelfs vergeten vast te zetten is niet meer relevant. Gevaarlijk hoge snelheden worden voorkomen door het rotor-identificatiesysteem. Bovendien is dankzij het G-Lock systeem de roestvrijstalen centrifugeketel eenvoudig te reinigen. Dit minimaliseert het risico op contaminatie.

G-Lock is leverbaar op de Sigma 3-16, 3-18 en 3-30 centrifuges, maar komt binnenkort ook beschikbaar voor andere modellen.

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?