Toegankelijke thermische analyse

Setaram biedt al meer dan 70 jaar hoogwaardige instrumenten voor materiaalkarakterisering, zelfs bij de meest uitdagende experimenten. Met de introductie van de Setline maakt Setaram zijn expertise op het gebied van thermische analyse beschikbaar voor academische toepassingen, zoals materiaalkunde, metallurgie, polymeren, fysische chemie, chemische engineering, geowetenschappen, farmacie en voedingswetenschappen.

De Setline instrumenten zijn ook ideaal voor intensief gebruik binnen de kwaliteitscontrole. Materialen en productieprocessen kunnen beide worden bewaakt met behulp van thermische analyse om een optimale productkwaliteit en productiviteit te garanderen. Binnen de kwaliteitscontrole zijn er derhalve talrijke toepassingen, zoals bij de productie van polymeren, medicijnen, cement, staal, batterijen, textiel, koolstof en katalysatoren.

Met het oog op educatieve en kwaliteitscontrole toepassingen zijn de Setline instrumenten voor thermische analyse ontworpen voor eenvoud en krachtige prestaties. De robuuste maar compacte bouw en DSC sensor technologie garanderen een stabiel signaal en betrouwbare en nauwkeurige metingen, ook bij intensief gebruik. De Calisto 2.0 software zorgt voor intuïtieve en eenvoudige bediening, data-acquisitie en verwerking. Om ook de exploitatiekosten laag te houden is bij het ontwerp rekening gehouden met vereenvoudigd onderhoud. Hierbij wordt een aantrekkelijke onderdelengarantie geboden.

De Setline is beschikbaar in DSC/DSC+ en STA/STA+ uitvoering.

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl

Thermische analyse

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?