Veelzijdige thermische analyzer

Setarams nieuwste Themys One is een toegankelijk, robuust en veelzijdig thermisch analyseplatform voor metingen van temperatuur, massavariatie, warmte en warmtestroom. Met de plug & play meetmodules is de Themys One eenvoudig aan te passen voor diverse toepassingen, zoals TGA, TG-DSC, TG-DTA, en 3D hoge-gevoeligheid calorimetrie/Cp-metingen. De oven heeft een homogene temperatuurzone, zowel ter hoogte van de monsterkroes als de meetmodule. Eén oven volstaat om temperaturen te bereiken tot wel 1.150 of 1.600 °C, wat het gebruik vereenvoudigt.

Veelzijdige thermische analyzer salm en kippDankzij de zeer gevoelige balans voor TGA-analyse kunnen zelfs de kleinste variaties gedetecteerd worden. Voor een complete analyse is de Themys One te koppelen aan gasanalyzers (FTIR, MS, GC/MS, MS/FTIR of FTIR-GC/MS). Uiteraard kan gekozen worden voor een gecontroleerde atmosfeer van inert of reactief gas of vacuüm. De Themys One+ versie biedt dankzij zijn 32-positie autosampler een hoge monsterdoorvoer, die het mogelijk maakt uren tot dagen onbeheerd analyses uit te voeren.

De 3-pins grijper van de autosampler past zich automatisch aan de verschillende sensoren en kroezen aan, wat leidt tot een zeer gebruiksvriendelijk systeem. Door het snel en betrouwbaar meten van de thermische stabiliteit en samenstelling van materialen is de Themys One geschikt voor de meeste toepassingen op het gebied van polymeren en anorganische materialen, evenals voor het testen van katalysatoren, batterijen of fossiele brandstoffen.

 

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl
info@salm-kipp.nl

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?