Wat heb je nodig voor een PFAS-analyse?

PFAS-verbindingen vormen mogelijk een risico voor de menselijke gezondheid en het milieu doordat ze niet biologisch afbreekbaar zijn, schadelijk zijn en zich gemakkelijk verspreiden in het milieu.

Voor het correct bepalen van PFAS-componenten in de bodem en in het oppervlaktewater zijn diverse application notes beschikbaar bij Da Vinci Laboratory Solutions. Wist je bijvoorbeeld dat uit onderzoek gebleken is dat PFAS-componenten kunnen hechten aan gesilaniseerd glas? Daarom is het van belang om de juiste vials en caps toe te passen. Ook vereist iedere PFAS-matrix een andere voorbewerking en/of analyse.

Daarnaast kun je de PFAS-analyse automatiseren met een SPE-LC- MS/MS-methode. Voor het checken van je PFAS-analyse biedt Da Vinci de kant-en-klare referentiestandaarden van AccuStandard aan, die ook in diverse handige mixen te bestellen zijn. Kies uit het standaard 14-componentenmengsel conform EPA-methode 537 voor de bepaling van geselecteerde geperfluoreerde alkylzuren in drinkwater met LC-MS/ MS en het meer uitgebreide 24-componenten mengsel. Er zijn ook enkele ‘neat’ en PFC-oplossingen beschikbaar.

Vraag de PFAS application notes en PFAS-producten aan bij Da Vinci. Neem per e-mail contact op met de afdeling supplies of bel naar +31 10 2581878.

 

Da Vinci Laboratory Solutions

www.davinci-ls.com
supplies@davinci-ls.com

Wat heb je nodig voor een PFAS-analyse

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?