Analytica 2020 gaat virtueel

Messe München organiseert de Analytica vakbeurs voor laboratoriumtechnologie, analyse en biotechnologie als virtueel evenement. In het nieuwe format ‘analytica virtual’ kunnen exposanten digitale beursstands reserveren, die van 19 tot 23 oktober virtueel te bezoeken zijn.

Bezoekers krijgen ook allerlei mogelijkheden om kennis op te doen en te netwerken. Grote delen van de lezingen en het ondersteunende programma zullen ook na de beursweek in oktober digitaal beschikbaar zijn.

Aanvankelijk was in maart besloten om de beurs uit te stellen van april 2020 naar oktober 2020. Tot in juli was er veel interesse van exposanten om deel te nemen aan een fysieke beurs. Met de in augustus aangescherpte reisadviezen van en naar een substantieel aantal landen, berichten van Europese exposanten over de onuitvoerbaarheid van hun aanwezigheid op de beurs en de onzekerheid die dat met zich meebracht voor de maanden daarna, is besloten om volledig digitaal te gaan. Het Analytica-projectteam werkt nu aan het uitbreiden van het ‘analytica virtual’ format, dat in augustus werd gelanceerd, tot een wereldwijd toegankelijke digitale vakbeurs voor de laboratoriumindustrie, waarbij zo goed als mogelijk de features en highlights onder de aandacht worden gebracht, die analytica in München al decennia lang kenmerken.

‘Analytica virtual’ is 24 uur per dag beschikbaar om bezoekers in alle tijdzones te laten deelnemen. Op virtuele beursstands presenteren exposanten nieuwe producten en productinnovaties uit alle gebieden van laboratoriumen analytische technologie voor de doelsectoren chemie, biotechnologie, farmacie en voeding.

Bezoekers kunnen productpresentaties ervaren, flyers downloaden en direct in contact komen met de betreffende exposant via een tekst-, audio- en videochatfunctie. Daarnaast zullen webseminars, vakcolleges en een groot deel van het ondersteunende programma op het platform beschikbaar zijn.

Belangrijke programma-items worden op verschillende tijdstippen van de dag herhaald. Eén van de hoogtepunten binnen het programma is de ‘digital transformation’ show, waarin bedrijven en wetenschappers aan de hand van acht ontwikkelde workflows de mogelijkheden rond laboratoriumautomatisering laten zien. Het Analytica-congres vindt ook virtueel plaats in 2020 en kan daardoor met internationale topsprekers haar hoge professionele niveau behouden.

www.analytica.de

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?