Biologische microscoop met verbeterde bediening

De biologische microscoop Eclipse Si is voorzien van een nieuwe door Nikon ontwikkelde functie: Light Intensity Management (LIM). Hiermee kan het lichtintensiteitsniveau, dat is aangepast aan de vergroting van elk objectief, worden opgeslagen. Dit zorgt voor een efficiëntere workflow, omdat er tot wel 40% minder tijd nodig is voor het aanpassen van de lichtintensiteit bij het veranderen van de vergroting. Verder gebruiksgemak is gerealiseerd door een scherm aan de voorkant van de microscoop waarop de vergrotings- en verlichtingsstatus worden weergegeven.

Biologische microscoop met verbeterde bediening nikon europeOok zijn de bedieningselementen voorzien van pictogrammen voor een meer intuïtieve bediening. Het ergonomisch ontwerp van de Eclipse Si maakt dat je in een natuurlijke houding kunt microscoperen. De lage objecttafel, met een hoogte van 135 mm, minimaliseert de handbewegingen die nodig zijn om het preparaat te wisselen. De tubes hebben een hellingshoek van 45° zodat je het preparaat op de objecttafel kunt controleren zonder je hoofd te bewegen en je in je observatiepositie kunt blijven. Door de Eclipse Si te combineren met de Digital Sight 1000 microscoopcamera, kunnen microscoopbeelden op de monitor worden weergegeven, zodat meerdere personen kunnen meekijken.

De Eclipse Si maakt het ongeacht de locatie realtime delen van beelden mogelijk, waardoor hij geschikt is voor werken op afstand. De microscoop ondersteunt meerdere observatietechnieken zoals brightfi eld, fasecontrast, darkfi eld, eenvoudige polarisatie en diascopische fl uorescentie met gebruik van een sterk luminescente led-lichtbron. In combinatie met een grote verscheidenheid aan opties komt de Eclipse Si tegemoet aan de meest uiteenlopende gebruikerswensen. De Eclipse Si wordt geleverd met een QR-code die je op de behuizing van de microscoop kunt bevestigen. Door deze code te scannen krijg je toegang tot de website van de ‘Online Guide’. Dit is een webgebaseerde gebruikshandleiding met videotutorials die laten zien hoe je de microscoop moet gebruiken. Ook worden er verschillende observatiemethoden beschreven en praktische punten waar je op moet letten.

 

Nikon Europe

www.microscope.healthcare.nikon.com
microscopes.nl@nikon.com

 

 

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?