Celfilters voor kleinere buisjes en reactievaatjes

Met EASYstrainer biedt Greiner Bio-One een innovatieve en gebruiksvriendelijke oplossing voor de filtratie van celsuspensies. De EASYstrainer kan gebruikt worden na enzymatische weefselafbraak voor primaire celisolatie of voor celvoorbereiding voorafgaand aan flowcytometrie.

De grote cell strainer past op alle conische 50 ml buizen en is verkrijgbaar met maasgroottes van 40, 70 en 100 µm. De nieuwe EASYstrainer Small past zowel op buizen van 15 ml als op kleinere buisjes en reactievaatjes en is verkrijgbaar met maasgroottes van 20, 40, 70 en 100 µm. De stapelbaarheid van EASYstrainers met verschillende maasgroottes maakt het mogelijk om cellen die verschillen in grootte te scheiden in één stap. Bovendien kan het bovenste deel van de EASYstrainer Small worden omgedraaid. Hierdoor is het mogelijk om cellen uit te spoelen voor verder gebruik.

EASYstrainer maakt aseptisch werken veel gemakkelijker: de cell strainer kan worden vastgehouden aan de omringende rand of het handvat, om onbedoeld contact met het steriele fi ltermateriaal te vermijden. De transparante blisterverpakking, waaruit de cell strainer gemakkelijk en aseptisch kan worden verwijderd, zorgt voor extra veiligheid op dit gebied. Een bijzonder kenmerk van EASYstrainer is de ontluchtingsopening die overblijft tussen cell strainer en buis. De kloof zorgt ervoor dat lucht in de buis snel kan ontsnappen tijdens het fi ltreren. Vloeistofophoping tussen cell strainer en buis of zelfs het overlopen van de celzeef is dus zeker uitgesloten. Met de EASYstrainer zijn deze effecten die je bij de conventionele cell strainers vaak ziet, verleden tijd.

 

Greiner Bio-One

www.gbo.com
info.nl@gbo.com

 

Celfilters voor kleinere buisjes en reactievaatjes greiner-bio-one

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?