Drie varianten meerlagige celkweekvaten

De CELLdisc™ is verkrijgbaar in drie varianten. Eén met een extern filter, en twee met gesloten vuldoppen. Bij alle versies wordt door de synthetische dieptefilter inzetstukken een veilige gasuitwisseling gewaarborgd met een bacteriële filtratie-efficiëntie van 99,98% (ASTM F 2101, 21 CFR Parts 210,211 en 820).

Voor specifieke toepassingen zijn externe filters met een geïntegreerd fi ltermembraan en een gedefi nieerde poriegrootte verplicht. Voor dergelijk gebruik biedt Greiner Bio-One de CELLdisc externe filtervarianten met USPVI gecertificeerde ontluchtingsfilters, vervaardigd met versterkte hydrofobe PTFE membranen en een poriegrootte van 0,2 Um. De CELLdisc met extern filter wordt aangeduid met ‘-EXF’ achter het productnummer.
Werken in een GMP-omgeving vereist maximale zekerheid op steriliteit en dus een gesloten vloeistof overdrachtssysteem dat het openen van een celkweek disposable tijdens celkweek uitsluit. Voor dergelijke toepassingen zijn de nieuwe CELLdisc-versies met gesloten vuldoppen ontwikkeld. Deze bestaan uit flexibele, USPVI-gecertifieerde siliconen slangen die aan de CELLdisc-schroefdop kunnen worden bevestigd en veilig aangesloten kunnen worden op vloeistofreservoirs, zoals mediazakken, met behulp van de meegeleverde MPC-connector.

Voor elke CELLdisc zijn twee versies beschikbaar:

  • Gesloten vuldop met enkele slang (‘-CF1’ achter het productnummer).
  • Gesloten vuldop met dubbele slang met meegeleverde dompelbuis (‘-CF2’-achter het productnummer).

Belangrijkste kenmerken:

  • Gesloten systeem voor maximale veiligheid en preventie van besmetting.
  • MPC-type connector voor snelle en veilige verbinding/ontkoppeling van slangen naar/van middelgrote reservoirs.
  • Constante stroomsnelheden voorkomen schuimvorming van medium.
  • Keuze uit systemen met enkele slang voor lediging door zwaartekracht of dubbele buis voor mediumverwijdering met een pomp.

De gesloten vuldop met enkele slang heeft een speciaal kegelvormig ontwerp aan de binnenkant van de dop die het legen van een gekantelde CELLdisc door zwaartekracht vergemakkelijkt. Om het ledigingsproces te versnellen en dood volume te voorkomen, kan de gesloten vuldop met dubbele slang en geïntegreerde dompelbuis worden gebruikt. Deze komt tot op de bodem van de CELLdisc, waardoor volledige lediging met een pomp mogelijk is.

Greiner Bio-One

info.nl@gbo.com

www.gbo.com

celldisc1celldisc

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?