Microwave extractie cruciaal voor sporenanalyse

Verbetering van de monstervoorbereiding is cruciaal om de ontwikkelingen van moderne instrumentatie voor organische sporenanalyse bij te benen. Daarbij is extractie met microgolven als energiebron niet meer weg te denken. Het leidt tot significant minder fouten en een kortere behandelingstijd dan bij de traditionele technieken. Bovendien zijn geen drie of meer monstervoorbewerkingstechnieken meer nodig.

Het nieuwste microwave extractie systeem van Milestone, de ETHOS X, maakt extractie van meerdere monsters mogelijk in slechts een paar minuten. Vanwege het gesloten systeem is er geen verlies van oplosmiddel of analyten. Het gevolg is een significant lager verbruik van oplosmiddel, en dus lagere kosten voor aanschaf en afvoer. Net als de andere ETHOS-systemen van Milestone beschikt ook de nieuwe ETHOS X over een unieke binnenkamer van meer dan 70 liter. Zo kunnen meer monsters gelijktijdig worden geëxtraheerd. Tevens biedt de grotere ruimte meer veiligheidsmarge. Een roterende diffuser zorgt voor een gelijke verdeling van de energie afkomstig van de twee 950 W magnetrons, wat snelle opwarming van high-throughput rotoren mogelijk maakt.

De Milestone ETHOS X is uitgerust met sensoren die volledige controle van de condities mogelijk maken. De actuele temperatuur van elk monstervat wordt continu getoond op het scherm. Voor de veiligheid is ook een sensor aanwezig om lekkage te detecteren. De Milestone ETHOS X is verkrijgbaar in verschillende configuraties.

Salm en Kipp

www.salmenkipp.nl

info@salm-en-kipp.nl

Ethos-x

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?