Veilig overstappen naar waterstof als GC-draaggas

Het tekort aan helium als GC-draaggas kan worden opgelost door over te stappen naar waterstof. Gebruik van waterstof kan echter veiligheidsrisico’s opleveren. Dankzij de DVLS3 Simply Smart Sensor van Da Vinci Laboratory Solutions kan men in het laboratorium wel veilig werken met waterstof als draaggas.

Deze speciale sensor monitort voortdurend de waterstofconcentratie in een GC-oven en schakelt automatisch over op een inert gas in geval van een waterstoflekkage. Bovendien waarborgt de Simply Smart Sensor de veiligheid van het laboratoriumpersoneel door verschillende alarmen te genereren. De DVLS3 Simply Smart sensor is geïnstalleerd in de GC-oven voor het continu monitoren van de waterstofconcentratie in het ovencompartiment.

Het LCD-scherm van de sensor controller geeft realtime de waterstofconcentratie weer.
Indien de waterstofconcentratie het niveau bereikt dat door de gebruiker is gedefinieerd –meestal tussen 25% en 50% LEL– waarschuwt de sensor het laboratoriumpersoneel door:

  • het knipperen van het scherm van de LCD-controller;
  • het genereren van een akoestisch alarmsignaal;
  • het tonen van een rode status op het software dashboard;
  • het versturen van een alarmbericht via e-mail, tekst (SMS), Growl of Prowl.

De sensor controller schakelt automatisch het draaggas naar een inert gas en zendt een stopsignaal naar de GC. Dankzij het unieke ontwerp maakt de DVLS3 Simply Smart Sensor het mogelijk om maximaal vier sensoren in één controller te combineren. Met de DVLS3 Simply Smart sensor biedt Da Vinci GC Labs een veilige oplossing om over te schakelen naar waterstof als GC-draaggas.
Neem contact op met da Vinci Laboratory Solutions voor meer informatie over de DVLS3 Simply Smart Sensor.

Da Vinci Laboratory Solutions

www.davinci-ls.com
solutions@davinci-ls.com

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?