Onderwijsmicroscoop voor lesgeven op afstand

Onderwijsmicroscoop voor lesgeven op afstandDe Eclipse Ei onderwijsmicroscoop van Nikon is ontworpen voor een intuïtieve bediening en een verbeterde leerervaring.

Aan de hand van de ‘Online Guide’, de mobielvriendelijke, webgebaseerde bedieningshandleiding met videotutorials, kunnen studenten leren hoe ze de microscoop zelfstandig kunnen gebruiken. Ook is het een handige tool om de regels voor het gebruik van de microscoop door te nemen. De handleiding kan snel op een mobiel apparaat worden geopend door de QR-code op de microscoop te scannen.

Onderwijsmicroscoop voor lesgeven op afstand nikonDoor de Eclipse Ei met de Digital Sight 1000-camera te combineren kunnen leraren en studenten eenvoudig microscoopbeelden delen via een monitor of een PC die is aangesloten op een projector. De beelden kunnen ook worden gedeeld met andere PC’s of mobiele apparaten door de microscoop aan te sluiten op een tablet PC met de NIS-Elements L imaging software.De Eclipse Ei heeft een ergonomische vormgeving die een natuurlijke houding bij het gebruik van de microscoop bevordert en vermoeidheid minimaliseert. De bedieningselementen zijn met een kleur gemarkeerd en zijn gelabeld met eenduidig te begrijpen symbolen voor een vlotte, intuïtieve bedieningservaring. De diafragma-posities van de condensor hebben een kleurmarkering die overeenkomt met de kleurlabels op de objectieven. Hierdoor kunnen gebruikers snel de diafragmapositie optimaliseren voor het gekozen objectief. Met een gewicht van circa 5,2 kg is de compacte microscoop gemakkelijk te dragen.

Ondanks zijn geringere gewicht is de microscoop ‘student proof’ en biedt hij een stabiel platform voor het bekijken van microscopische details. Een geïntegreerde houder voor de ACadapter en een snoeroprolsysteem zorgen ervoor dat de netsnoeren niet kwijt kunnen raken.

Nikon Europe

www.microscope.healthcare.nikon.com
microscopes.nl@nikon.com

Scroll naar boven

Inschrijven voor de nieuwsbrief én LabVision digitaal ontvangen?